Om at komme sikkert til og fra skole

Det er godt for dit barns sundhed at cykle eller gå i skole. Det gør også færdslen omkring skolen lettere, når færre børn hentes eller bringes i bil.

Samtidigt er det vigtigt, at dit barn kan komme trygt og sikkert i skole.

Derfor har vi lavet kort over de sikre skoleveje i vores område.

Hver morgen mellem kl. 7.45 og 8.00 er skolepatruljen på plads ved krydset Gartnerparken/Smedebroen, samt ved Smedebroen ud for Brugsen, for at hjælpe de øvrige elever sikkert over vejen.

Tunnellen ved Randersvej skal benyttes af alle elever, der skal krydse Randersvej. Der er derfor tilladelse til at benytte cykelstien ved Randersvej i begge retninger.

Forældre, der kører deres børn i skole, anmodes om at benytte parkeringspladserne ved Nærbutikken eller Trige Kombibibliotek. Der må under ingen omstændigheder parkeres i buslommen på Bjørnshøjvej.

Skolevejsanalyse

Center for Byens Anvendelse og Center for Byudvikling og Mobilitet har færdiggjort en skolevejsanalyserne for alle 46 offentlige skoler i Aarhus Kommune.

Skolevejsanalysen forsøger at give forældrene en hjælpende hånd, så de let kan se, hvordan deres børn kommer sikrest til skole.

Med skolevejsanalysens godkendelse i byrådet er der afsat penge til fremadrettet at kunne arbejde med at vurdere og påvirke transportvanerne til og fra skole blandt folkeskoleeleverne. Der er med skolevejsanalysen 2016 og den tidligere skolevejsanalyse ydet en stor indsats for at trafiksikre skolevejsruterne. Fremadrettet skal der fokuseres på at få så mange skolebørn som muligt til at benytte ruterne. Derfor vil der arbejdes med fx trafikpolitikker på skolerne.

Se skolevejsanalysen for Bakkegårdsskolen her:

Skolevejsanalyse Bakkegårdsskolen